Lectures a la fresca confitades

Article d'opinió de Vilarasau parlant sobre les lectures a la fresca de Sant Cugat

Enguany no hi haurà Lectures a la fresca a la manera tradicional. L'Ajuntament no vol ocupació de l'espai de la via pública i les Lectures a la fresca hauran de ser encapsulades. És una fórmula possible, però no l'única. Els veïns de Barcelona no han suspès el Grec i moltes veus reclamen l'ocupació de places públiques, ja que els teatres estaran tancats. I les lectures dramatitzades s'estan venent arreu com una fórmula per salvar la distància física entre intèrprets de les representacions tradicionals. 

Però a Sant Cugat, que fa 16 anys ja es va inventar aquesta fórmula pels estius, enguany tindrem unes lectures a la fresca "confitades". Tot plegat té una part positiva: l'aposta pels professionals de l'espectacle locals. Tots els actes es faran sota el barem #contracteartistalocal i hi haurà remuneració pels seus treballs. Ja era hora tenint en compte la travessia en el desert acumulada pels artistes professionals de Sant Cugat que sempre se'ns demana l'ajuda per actes culturals no remunerats, però mai se'ns ha deixat posar un peu el Teatre-Auditori

Per cert, i si els agents artístics de la ciutat ens poséssim les piles davant el nou funcionament, o no-funcionament, dels equipaments que s'acosta. Per què volem mantenir un Palau quan en la nova situació tots els artistes serem encara més precaris? Perquè no s'engega l'ús del teatre de la Unió en les condicions que es pugui? 

Quin sentit té mantenir unes infraestructures on els artistes locals no solament no hi podem crear sinó que no se'ns demana mai opinió i hi som absents en la seva gestió, organització i funcionament. Potser anirà sent hora, davant la nova situació que se'ns planteja, d'intentar respondre aquestes i altres preguntes

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem