Lectures fresques per a un estiu postcovid

'Enguany, després d'un any i escacs de pandèmia, hem pensat donar a les Lectures un aire fresc i desenfadat propi de l'estiu'

Quin goig poder tornar a les places en aquesta 17a edició de les Lectures a la Fresca, tot i que, encara en espais perimetrats i prèvia d'invitació. Enguany, després d'un any i escacs de pandèmia, hem pensat donar a les Lectures un aire fresc i desenfadat propi de l'estiu, sense deixar de dotar-les d'un valor cultural i social evident i ens hem fixat en el Tibidabo com a eix temàtic.

La primera de la Lectures que podreu veure al Casino de la Floresta és TI-BI-DA-BO. Ens situa als anys 60 quan ja s'especulava en foradar la muntanya per a construir-hi un túnel que uniria Sant Cugat i Barcelona. L'obra, un musical en clau d'humor presenta l'etern dilema entre Progrés i Natura a través de la lluita de la Bruixa bona de l'Arrabassada amb la Bruixa dolenta del Tibidabo, la de l'especulació.

VETLLADA FEMINAL, a representar als Jardins del Monestir-Espai dels Castanyers, ens situa als anys 20-30 al Paral·lel barceloní. Hem triat tres textos curts i algunes cançons per amenitzar una suposada vetllada anarco-feminista. Podran assistir a una votació "sui generis" d'un grup de feministes, a una experiència de teatre "veritat" i a una sessió d'espiritisme.

L'última Lectura ens porta a Sant Cugat a l'espardenyeria del Roc Codó al carrer Santa Maria, lloc de tertúlies eminentment masculines i de caràcter esquerrà. Enguany amb motiu del centenari de l'estrena de LES ESPARDENYES DE CAL ROC (1921) a Cal Ventura a la Plaça Barcelona, hem volgut recuperar l'obra, però en una versió on la Irene i la Roseta, les dones del Roc i del Perla, hi tenen molt a dir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem