Les perversions del sistema

'Money Monster'

Quart llargmetratge dirigit per l'actriu Jodie Foster, aquest intens thriller sobre el món del periodisme i les finances compta com a reclam amb el treball del seu repartiment estel·lar, i també amb uns atractius, a priori, elements temàtics: l'ambició més psicopàtica dels poderosos, la degradació dels programes informatius, les dramàtiques conseqüències de la crisi econòmica o la vulnerabilitat d'una població altament manipulable (sobretot, a causa de la ignorància generalitzada respecte dels mecanismes que regeixen el sistema econòmic).

Foster deixa enrere el complex univers de les relacions familiars per dirigir una història potencialment més ambiciosa on, al centre de la trama, trobem a una súper estrella televisiva que condueix un popular i sensacionalista programa d'economia (George Clooney, també coproductor de la pel·lícula).

Després de recomanar un valor tecnològic que es desploma misteriosament, ell i el seu equip són presos en directe com a ostatges per un inversor que ho ha perdut tot. Narrada a temps real i amb agilitat, Money Monster aconsegueix entretenir. Però alguna situació inversemblant i d'altres força previsibles acompanyen un abandonament pel que fa al potencial de denúncia que alberga la història.

L'excessiva obvietat que acompanya la narrativa i la posada en escena resta les grans possibilitats d'una trama fascinant. I ens trobem amb una falta de subtilesa que ens apropa massa a un alliçonament i massa poc a una obra creativa, profunda i magnètica.

El millor: La denúncia que la pel·lícula clarament vol plantejar.

El pitjor: La manera com intenta elaborar-la, massa a prop dels convencionalismes.

'Money Monster'

Cartell de 'Money Monster'

USA, 2016.

Direcció: Jodie Foster.

Guió: Alan DiFiore, Jim Kouf i Jamie Linden.

Interpretació: George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell, Caitriona Balfe, Dominic West, Giancarlo Esposito.

Durada: 98 minuts

Estrelles: ***(3)

Mireu el web i el tràiler de la pel·lícula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem