És un espectacle on l’harmonia i l’estètica ens enlluernen com el millor reclam per atreure compradors. Admiro i quedo embadalit per aquesta espectacle visual, però encara admiro més les qualitats alimentícies i de salut de moltes verdures, entre elles les bledes: m’encanten! Amb fulles d’un verd brillant i penques llargues i blanques que ja eren ponderades pels grecs fa més de 2.500 anys, i que des de llavors es reconeixen les seves bondats dietètiques.
De les bledes en destaquem el seu contingut en provitamina A i en ferro; el seu consum és molt indicat per a l’obesitat ja que tenen la propietat de satisfer la gana sense aportar quasi valor energètic, plat ideal per sopar. La bleda és depurativa i alcalinitzant de la sang, degut a la riquesa en sals minerals; són digestives i laxants, per tant, recomanables en cas de gastritis, estrenyiment i hemorroïdes; indicades per als que pateixen anèmia, degut al seu alt contingut en ferro.
Les bledes a la cuina: les vistoses fulles verdes, ben netes, bullides amb aigua o al vapor; o passades per la paella i amanides amb oli i llimona, exquisides, saludables i un plat lleuger. Les fulles tendres, ben netes, les podem menjar crues com amanida. Les penques, per a molts, són la part més exquisida de la bleda, que poden substituir als cards; les penques podem preparar-les bullides, arrebossades, guisades o com a sopa de verdures. Unes bledes bullides barrejades amb unes mongetes del ganxet i amanit amb un oli d’oliva verge, resulta un plat molt gustós. El suc de les bledes, i també d’altres verdures, afavoreix l’eliminació dels residus tòxics del metabolisme que són de caràcter àcid, tal és el cas de l’àcid úric.
De les bledes en destaquem el seu contingut en provitamina A i en ferro; el seu consum és molt indicat per a l’obesitat ja que tenen la propietat de satisfer la gana sense aportar quasi valor energètic, plat ideal per sopar. La bleda és depurativa i alcalinitzant de la sang, degut a la riquesa en sals minerals; són digestives i laxants, per tant, recomanables en cas de gastritis, estrenyiment i hemorroïdes; indicades per als que pateixen anèmia, degut al seu alt contingut en ferro.
Les bledes a la cuina: les vistoses fulles verdes, ben netes, bullides amb aigua o al vapor; o passades per la paella i amanides amb oli i llimona, exquisides, saludables i un plat lleuger. Les fulles tendres, ben netes, les podem menjar crues com amanida. Les penques, per a molts, són la part més exquisida de la bleda, que poden substituir als cards; les penques podem preparar-les bullides, arrebossades, guisades o com a sopa de verdures. Unes bledes bullides barrejades amb unes mongetes del ganxet i amanit amb un oli d’oliva verge, resulta un plat molt gustós. El suc de les bledes, i també d’altres verdures, afavoreix l’eliminació dels residus tòxics del metabolisme que són de caràcter àcid, tal és el cas de l’àcid úric.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok