La Llar d'Avis fa 40 anys

Article d'opinió de Cortadellas felicitant la Llar d'Avis pel seu 40è aniversari

MOLTES FELICITATS, Llar d'Avis, per l'aniversari número 40! L'any 1980 un grup de persones joves, entusiastes, vinculades a la parròquia de Sant Cugat, van decidir "constituir-se en associació per crear una Llar d'Avis, amb l'objectiu de proporcionar un lloc on reunir-se en un ambient casolà i acollidor".

Com un senzill homenatge de gratitud, volem fer esment dels seus noms, algunes de les quals ja ens han deixat: Ramon Sansa, que va ser el primer president, Carme Seriñana de Carbó, M. Rosa Agustí, Lluís Querol, Josefina Calopa, Maria Sisó, Josep Vilaró, Sílvia Flury, Josep M. Solà i Anna M. Arguimbau.

La Lllar d'Avis va ser pionera d'aquella idea d'oferir un espai per a les persones grans. A Sant Cugat ara hi ha 6 casals, però en aquella època no n'hi havia cap. Els homes es reunien als bars i no era gens ben vist que hi fossin les dones. Elles només es trobaven i feien petites converses a les botigues, al mercat dels dijous o als safareigs, que, per cert, a l'entrada de la Llar d'Avis encara n'hi ha tres, que són els únics que es conserven a la nostra ciutat.

El primer local va ser una casa del carrer del Carme, que aviat va quedar petita i per això el 1982 van llogar els baixos de la masia de Can Gatxet, al carrer Valldoreix, on van haver de fer obres importants. L'any 2000 va morir el propietari, en Joan Auladell i va deixar en llegat la casa i el jardí al Bisbat, amb l'expressa voluntat que es dediquessin als avis i les àvies de Sant Cugat almenys durant 50 anys.

Allà segueix la Llar d'Avis, que compta amb més de 600 socis i sòcies, 50 voluntaris i un bon nombre de serveis i d'activitats físiques, culturals i lúdiques. Que PER MOLTS ANYS pugui seguir essent una "Llar amb caliu".

 
 
Comentaris

Destaquem