Llei pel Dret a l'habitatge. Hem perdut una oportunitat

'L'accés a l'habitatge s'ha convertit en una lluita de classes, quan hauria de ser un ben accessible a tots'

S'han escrit tota mena d'articles en referència al que s'aprova o no s'aprova amb la nova Llei de l'habitatge, i el que realment s'ha de tenir en compte quan s'aprova una llei és l'exposició de motius, perquè és on consta o hauria de constar que es pretén amb l'aprovació d'aquesta llei.

S'utilitzen termes com "la vivienda resulta ser un bien esencial", "la vivienda constituye, ante todo, un pilar central del benestar social" reconeguda la seva funció en Resolucions de les Nacions Unides i del Parlament Europeu, llavors per què es van oblidar de promoure amb aquesta llei veritables polítiques d'habitatge públic? De què serveix establir drets a l'habitatge si no es dota de la corresponent partida pressupostària? Dret a l'habitatge sense diners?

D'igual forma es van oblidar, o obviar, regular el lloguer d'habitacions, pràctica habitual, avui dia, en qualsevol municipi i que tants conflictes i abusos provoca, existint veritables casos "d'infrahabitatges".

Es van oblidar el consens, demanar a tots els agents polítics, econòmics i socials necessaris en matèria d'habitatge la seva intervenció i opinió sense excloure a ningú, per què no han participat els fons d'inversió, si són propietaris de milers d'habitatges construïts? Cal recordar que el projecte d'aquesta llei que s'ha passat més de dos anys en un calaix, ha acabat no sent una llei social. És una llei, que no protegeix a qui ho necessita.

L'accés a l'habitatge s'ha convertit en una lluita de classes, quan hauria de ser un ben accessible a tots, promovent polítiques d'habitatge públic que permeti a les famílies vulnerables disposar d'un habitatge assequible i als nostres joves independitzar-se, encara que després de la darrera publicació on constava que el preu mitjà de l'habitatge de compra a Sant Cugat era de 800.000 euros, i el de lloguer més de 1.200 euros al mes, no només s'ha perdut una oportunitat si no potser l'esperança. No és suficient regular en matèria d'habitatge, sinó que cal fer-ho bé.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem