Llibres i llibreries

'Per a quan un reconeixement en l'àmbit de país per Josep Maria Jaumà, aquest traductor que ha dedicat tant de temps de la seva vida'

Just estic acabant de llegir el llibre Assassinat a la Sala Capitular de l'amic Eduard Jener, un Sant Cugat globalitzat dins uns escenaris localment coneguts: Monestir, Teatre-Auditori, Centre Borja, Torre Negra, Mercantic i, amb el dubte de si els assassinats en sèrie poden haver estat fets per algun dels membres de l'equip artístic de "Pedra i sang"... quan, en aquest punt, m'arriba un preciós regal editat per Cossetània sobre els anys de Sant Cugat de Josep-Grau Garriga. Un llibre preciós amb il·lustracions de pintures i esbossos: retrats familiars, natures mortes, paisatges del Sant Cugat rural, projectes dels murals del Sant Crist de Llaceres... En fi una meravella d'edició a cura de Ramon Grau, el nebot del nostra artista plàstic més internacional.

Entretant m'espera la traducció que Josep Maria Jaumà ha fet de la "Poesia Completa" d'Eliot. Després de les imponents traduccions de Yeats a "Irlanda Indòmita" i la d'altres poetes com Hardy, Graves, Larkin... Per a quan un reconeixement en l'àmbit de país per aquest traductor que ha dedicat tant de temps de la seva vida, i amb una qualitat tan notòria, a versionar al català els poetes de llengua anglesa? Mentrestant a la tauleta de nit, "Les dones i els dies" d'un dels meus poetes de capçalera, Gabriel Ferrater, enguany en la commemoració del seu centenari. Mentre es va esborrant el rastre físic de la seva petjada amb la desaparició del Mesón, sempre queda la immortalitat de la seva obra.

Tots aquests llibres els poden trobar a les poques llibreries que encara queden dempeus a Sant Cugat, després del tancament de l'Alexandria (gràcies, Neus Tolosa per tots aquests anys) i a l'accidentada reobertura de la Paideia, la llibreria pionera de Sant Cugat, després de la jubilació de la Neus Ribatallada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem