La Magic Line de Sant Joan de Déu: La màgia de la Solidarita

"La Magic Line és la mobilització de Sant Joan de Déu, que comença molt abans del dia de la caminada, quan els equips s'inscriuen"

Avui vull explicar una història bonica. Aquest diumenge, 20 de març, tornem a fer la Magic Line, un esdeveniment singular, que ja no és nostre, sinó de tothom, perquè la gent se l'ha fet seu. Abans de llençar aquesta edició, dubtàvem molt de la resposta que n'obtindríem, però un cop més la gent ens ha desbordat. Malgrat els dos anys de pandèmia, malgrat l'esgotament, malgrat tot, diumenge més d'11.000 persones hi participarem. 10.500 participants repartits en 850 equips i la resta com a voluntaris, ajudant, com sempre, en els més de 30 recorreguts diferents que han organitzat escoles, entitats, empreses i els nostres centres arreu del territori.

La Magic Line és la mobilització de Sant Joan de Déu, que comença molt abans del dia de la caminada, quan els equips s'inscriuen. Té un temps de maduració que serveix, entre d'altres coses, per captar diners ja sigui amb activitats solidàries, comprant producte o fent donacions. I aquest diumenge tindrà la seva festa, una caminada sense dorsals ni ranquings. I és que a la Magic Line no hi ha ni primers ni últims. Ens identifica un tubular il·lustrat, la il·lusió i que ningú camina sol i el que ens uneix és la solidaritat. Riuades de gent sortim a caminar i ho fem d'una forma cooperativa, lúdica, respectuosa i integradora.

I quan s'acaba el dia, que per a nosaltres és un dia màgic, com ho és el dia de Reis, aleshores comença la màgia de veritat. És a partir del tancament que fem possible els projectes dels nostres centres. Projectes per cuidar millor als nostres pacients dels hospitals i als usuaris dels centres socials. És llavors quan fem teràpies complementàries, donem ajuts socials, fem nous serveis assistencials. És després de la Magic Line quan podem finançar la recerca en malalties minoritàries i fer possible algun projecte de cooperació. És el plus que ens permet la solidaritat per tractar millor la fragilitat i la vulnerabilitat. Avui ja estic nerviós pel temps, per la logística i per tots els detalls però us vull donar les gràcies perquè vosaltres, els magicliners, sou els qui feu possible que la Màgic Line segueixi fent créixer la màgia de la solidaritat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem