Un mastodont del Vallès

'Durant milers d'anys vam tenir grups de mastodonts pasturant per les prades del Vallès fins que es van extingir fa uns 10.000 anys, ja que no es van adaptar als canvis climàtics'

Si algun cop aneu al Seminari de Barcelona i pugeu a la primera planta us trobareu amb el museu de geologia més antic de Catalunya. Va ser fundat per mossèn Jaume Almera l'any 1874. Aquest mossèn va ser un dels introductors de la geologia a Catalunya i el primer que va fer un mapa geològic de la província de Barcelona. Era un apassionat dels fòssils (de fet, aquest museu ha catalogat més de 700 noves espècies d'animals extingits, dels quals se n'han descobert els seus fòssils).

El fòssil més gran del museu és el d'un mastodont (un animal molt similar a un elefant, però amb dos grans incisius a la mandíbula inferior) que van descobrir l'any 1965 a Polinyà del Vallès. Una curiositat d'aquest Mastodont és que era esquerrà (ja que té l'incisiu esquerra molt més desgastat).

Durant milers d'anys vam tenir grups de mastodonts pasturant per les prades del Vallès fins que es van extingir fa uns 10.000 anys, ja que no es van adaptar als canvis climàtics. També nosaltres anem passant per diferents paisatges i climes en les diferents etapes de la vida. La història d'aquests animals gegants ens alerta de la necessitat de créixer en resiliència i poder, així, adaptar-nos a tots els escenaris de la nostra vida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem