En memòria de Ciscu Tobella

Article d'opinió de Roda acomiadant-se de Ciscu Tobella

Ens deixa un personatge important de Sant Cugat. Emprenedor nat i amb una gran capacitat engrescadora pel món de la cultura i la cultura popular. Amb la seva discreció i el seu amor per la cultura estava present en tot allò que era capaç de donar un cop de mà.

 
Francesc Tobella Moliné FOTO: Cedida

Francesc Tobella Moliné FOTO: CedidaSempre el recordaré enfilat a les escales, connectant els equips de veus per tants d'arbres i tantes Festes de Tardor, endollant els micròfons per donar veu a la poesia, la cançó el teatre i molts més esdeveniments culturals amb els quals sempre estava disposat a col·laborar. Normalment totes aquestes activitats sempre es feien en dissabtes o diumenges i ell no tenia mai un no per estar present, treien hores del seu descans i posant la seva feina a disposició de la vida social i cultural de la ciutat.

També, recordo els seus inicis, quan era una petita botiga d'electrodomèstics i reparacions, anava amb la seva furgoneta repartint tecnologia domèstica per totes les cases de Sant Cugat i Bellaterra. Hem d'entendre que el comerç sempre ha estat motor de cohesió social, i són també essencials per la dinàmica social i cultural d'un poble o una ciutat. De la seva gestió emprenedora, va fer "el petit imperi TOBELLA" a Sant Cugat. Va donar feina i servei a molts veïns i veïnes santcugatenques. Era fill de Sant Cugat per mèrits propis, encara que els seus orígens no estaven arrelats a Sant Cugat.

Una gran tristesa al comiat d'un gran santcugatenc que hi serà sempre en la nostra memòria, i que es mereixeria pel servei que ha estat capaç de fer, la medalla de la ciutat a títol pòstum.

Descansa en pau, bon amic.

 
Comentaris

Destaquem