El mercat de Volpelleres

'Donar sis mesos de gratuïtat a les cinc botigues és pa per avui i fam per demà, un problema estructural no s'arregla amb una solució conjuntural'

Un mercat és un espai viu, un lloc de trobada on comerciants i clients exposen els interessos propis en cerca de complementarietat, vendre i comprar. A Volpelleres tenim un mercat on botiguers i clients sembla que no acaben de trobar-se. El Mercat de Volpelleres no funciona.


Quatre anys després de la seva obertura només hi ha cinc botigues obertes quan hi ha espai per dinou. Fa un any hi n'havia catorze. A priori, diríem que ni l'ubicació és l'adequada ni la
promoció és eficient.


El mercat vol replicar el model de Torreblanca i de Mira-sol: ubicar-lo de tal manera que per accedir al supermercat hagis de passar pel mercat. El problema és que a Volpelleres això és impossible, i la zona de trànsit cap al supermercat queda justament a la banda contrària de l'entrada al mercat. Sobre la promoció, aquesta ha estat inexistent, fins i tot iniciatives dels botiguers han col·lidit amb iniciatives de l'Ajuntament per una evident descoordinació entre regidories.


Solucions? El primer, no inventar; al barri s'han instal·lat tres grans superfícies a l'espai que va de la rotonda de la gasolinera Meroil fins a la rotonda de l'entrada oest al barri aparent amb èxit. Sembla que aquest seria un bon lloc on ubicar el mercat del barri. És un concepte comercial conegut com a clúster, s'atreu el comprador d'una categoria de producte i s'instal·len diferents competidors que es retro alimenten de clients. Sobre la promoció, una gerència exclusiva podria ser positiu, encara que aquesta fos temporal.


Per cert, encara estic esperant la resposta de l'àrea de comerç de l'Ajuntament a les preguntes que vaig formular-li a través del web. Potser un mes per elaborar una resposta no és suficient.
Acabo: Donar sis mesos de gratuïtat a les cinc botigues és pa per avui i fam per demà, un problema estructural no s'arregla amb una solució conjuntural.


Bonus: Incrementar el preu d'un lloguer un 33% és intolerable; que ho faci una entitat pública és el doble d'intolerable; que es faci a l'únic gimnàs que hi ha al barri, intolerable al
quadrat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem