Mes de maig, mes de malalties cròniques

'Hi ha una malaltia crònica que es pot evitar i curar. És el tabaquisme'

El maig està ple de flors i de dies mundials de malalties cròniques. És un mes en què neixen noves flors i nous propòsits. El dia 5 de maig és el Dia Mundial de l'Asma, el dia 16 el dedicat a la Celiaquia i el 31 de maig, Dia Mundial Sense Fum, dedicat als fumadors.

Hi ha malalties cròniques que no pots triar de patir-les i no tenen curació: la hipertensió, la diabetis, l'asma, la celiaquia, etc., només podem tenir cura de fer el millor per no empitjorar. És important fer-ne una bona gestió de l'adhesió al tractament i de les mesures dietètiques que ens protegeixen de les crisis d'aquestes patologies i portar un bon control. Hem de conviure amb elles.

Hi ha una malaltia crònica que es pot evitar i curar. És el tabaquisme. Si poguessis curar-te d'una malaltia crònica, encara que representes un sacrifici, creus que valdria la pena intentar fer tot el possible per curar-te? Podem començar per evitar ser malalts no provant el tabac en cap de les seves presentacions. Però si ja ets fumador, has de saber que ets un malalt crònic i un addicte a la nicotina. Es pot deixar de ser fumador i curar-se.

Hi ha tractaments farmacològics segurs i eficaços que amb un tractament cognitiu conductual fan possible deixar de ser un malalt del tabac. Només cal voler curar-se i acceptar el petit esforç que això representa. Els resultats són espectaculars i les recompenses immenses. Tothom hi guanya si deixes de fumar: tu, la teva salut, la família i el medi ambient. Ja no seràs més un malalt crònic i el que comporta ser-ho. Et trobaràs molt millor. Accepta el repte que et proposo i demana ajuda a un professional sanitari i allibera't d'aquesta malaltia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem