Més sobre els porcs senglars

Un amic meu que entén molt de porcs, em deia l’altre dia que no és cert que els aglans siguin la menja preferida d’ells

Se les mengen quan no troben res més apetitós, em deia. La conversa es va suscitar quan jo li explicava la meva estranyesa en veure que hi havia, al camp de futbol del costat del castell de Canals a Valldoreix, gran quantitat d’aquests fruits escampats i, a altres racons del camp i del bosc, el terra remogut com si els porcs senglars busquessin un altre tipus de vianda.

Fa temps que els tenim a Valldoreix i la Floresta. I ara, quan arriben al centre de la ciutat, se n’adonen que poden causar problemes. Quins? Mengen deixalles i no recullen la taula? Remouen la gespa? Defequen al carrer? Espanten la població?

Com diu en Bernat Bella, si vivim al costat d’un Parc Natural i fruïm del seu benefici, també ens hauríem de fer càrrec de les seves despeses. Cens de la població, esterilització controlada i menjadores amb menjar al parc. Si baixen a casa nostra és perquè passen gana. I si troben el menjar al seu hàbitat, no crec que vinguin gaires.

Dic jo, si es pensa fer una campanya de control, per què no estendre-la a altres porcs que no són senglars, però que també embruten la ciutat deixant la merda fora dels contenidors? No dic jo d’esterilitzar-los -Déu me’n guard! Les seves parelles podrien prendre-s’ho (o, no) malament- però, en canvi, sí fer un cens d’aquesta mena de població i tenir-los ben controlats. A mi, com a la Carla G V, em fan més por els humans que els senglars. Hauríeu de veure’ls com, mascles i femelles tenen cura de la mainada sense distreure’s amb converses ni amb mòbils. Tot un exemple familiar.

 
Comentaris

Destaquem