Més sobre la Setmana de l’Energia

La setmana passada us feia l’entrega de la primera part. En aquesta segona us vull convidar a una sèrie d’aspectes perquè els tingueu presents

Si viviu en una Comunitat de Propietaris, us heu preguntat perquè pagueu segons quines fortunes de despeses de llum i aigua?

Gairebé segur esteu pagant per potències contractades molt superiors a les que necessiteu. La suma de llums, bombes d’aigua, de piscina, motors diversos, etc. acaben donant unes despeses astronòmiques.

Hi ha empreses que us poden fer un estudi mil·limètric amb propostes molt exactes d’estalvi.

Us fixeu quina lletra té a la factura la vostra companyia comercialitzadora de llum?

És a dir, com fabrica la llum que consumiu? La comercialitzadora més habitual té la lletra E. Perquè no trieu una comercialitzadora amb lletra A (generació d’electricitat verda 100%)? Segur que per mandra, ja que tindreu llum igualment i a un preu gairebé idèntic.

Us heu plantejat com aneu a treballar? A peu o en bicicleta seria fantàstic. Si no ens veiem en cor, les bicicletes elèctriques són una revolució. Les heu provat? Feu-ho i quedareu sorpresos.

Podeu triar el transport públic. Ferrocarrils de la Generalitat o la xarxa d’autobusos Express Cat són una meravella. Rodalies ja sabeu que no, però quin remei si no tenim cap altra opció.

Finalment el vehicle privat. Penseu quin vehicle trieu. Ho feu per estètica? Ho feu per glamour? Ho feu per no ser menys que el veí? Doncs hauríeu de fer-ho, des del meu punt de vista, és clar, per sentit pràctic.

Un vehicle de baixes emissions (benzina, gas GNC, híbrid o elèctric integral hauria de ser l’opció pel dia a dia. Si teniu dos cotxes, el segon pot ser el de llargues distàncies el cap de setmana.

En pocs anys, el centre de diverses poblacions catalanes estarà restringit i només hi podran entrar els vehicles nets. A Europa ja apliquen aquestes restriccions 220 municipis!!!

TEMPERATURES i PLUGES
Sant Cugat / JUNY 2016

DIA     MÀXIMA    MÍNIMA     PLUGES

 13             28º                 17º                0
 14             29º                 17º                0
 15             26º                 16º           0,3 l/m2
 16             25º                 16º                0
 17             24º                 13º           0,4 l/m2
 18             23º                 10º           27 l/m2
 19             25º                 10º                0

 
Comentaris

Destaquem