Més solucions i menys demagògia

Nosaltres proposàvem desenvolupar un Pla Director de la Policia Local per tal de programar entre tots i totes els recursos humans, materials i formatius necessaris

No sentir-te segur a la teva pròpia casa et produeix una sensació d’angoixa que ningú és mereix i això és el que els està passant a una part de la ciutadania de La Floresta. És evident que calen respostes immediates, però les polítiques de seguretat mereixen mesures serioses i ara mateix hi ha forces polítiques que s’aprofiten de la desgràcia del veïnat i el menystenen amb propostes populistes i demagògiques i en això mai hi trobaran el suport del grup municipal d’ERC-MES.

Nosaltres proposàvem desenvolupar un Pla Director de la Policia Local per tal de programar entre tots i totes els recursos humans, materials i formatius necessaris i tot això fer-ho en un termini màxim de cinc mesos i amb la participació ciutadana, aspecte que un any després implora el veïnat afectat. Si aquesta moció del novembre del 2016 s’hagués aprovat, a dia d’avui podríem tenir un servei públic més efectiu i sostenible alhora. Però ni el govern del PDeCAT ni els partits que volen monopolitzar el debat de la seguretat, PP i Cs, hi van votar a favor.

Però ara el que cal és un pla de xoc imminent que resolgui aspectes que van més enllà de la possibilitat de contractar més agents. Mesures proposades pel mateix veïnat que a base de patir robatoris coneix perfectament el seu “modus operandi”, tals com mantenir netes les parcel·les desocupades que envolten les cases afectades, reforçar la tanca que separa la via del tren i els habitatges, millorar la comunicació directa entre els veïns i les veïnes i la policia i convocar d’una vegada el Consell Local de Seguretat per seure al voltant d’una mateixa taula govern, forces polítiques, veïnat i forces de seguretat.

 
Comentaris

Destaquem