Mestres i pandèmia

Si tot va normal, probablement, no estaran vacunats tots fins a la Setmana Santa. Escoltin, algú ha pensat que representa tot això per un col·lectiu com aquest?

La meva filla Marta és mestre de l'Escola Turó de Can Mates. Dies abans de principi de curs m'explicava els protocols a aplicar per iniciar-lo. Li vaig dir que, si els complien al peu de la lletra, no tindrien temps per fer les classes habituals. Va respondre que ho tenien ben apamat i que, amb dificultats, estaven convençudes que tirarien endavant i, efectivament, així ha estat.

Suposo que tothom està d'acord amb aquesta realitat feta d'esforç i vocació. La setmana passada vaig quedar sorprès quan em va explicar que havien rebut el dia 16 (el conseller Bargalló va dir que a partir de la primera setmana d'octubre tots els docents serien vacunats) una comunicació del Departament d'Educació (signada també pel Departament de Salut) amb instruccions per vacunar "els i les professionals dels centres educatius amb la vacuna d'Oxford-AstraZeneca que estiguin entre 18 i 55 anys" a qui enviaran un SMS amb dia i hora que hauran de respondre per confirmar.

A Catalunya hi ha 37 punts de vacunació. Els horaris de 9 a 12 i de 15 a 19. Els i les docents i personal de Sant Cugat del Vallès han d'anar a Sabadell, Terrassa, Les Franqueses del Vallès, Mollet del Vallès o Barberà del Vallès. Òbviament pel seu compte, amb cotxe, tren o bus. Segons a quina hora els citin hauran de deixar de fer classe un matí o una tarda.

Si tot va normal, probablement, no estaran vacunats tots fins a la Setmana Santa. Escoltin, algú ha pensat que representa tot això per un col·lectiu com aquest? No seria millor que equips preparats anessin escola per escola i en un dia, sense moure's del lloc estarien tots/es vacunats? Està clar que la pandèmia no ens fa millors.

 
 
Comentaris

Destaquem