Metavers i comerç

'Quan el sector comercial just avança en la transició digital i omnicanal, irromp en el seu univers sectorial el metavers, una transformació profunda del canal i de les relacions amb el client'

Facebook es va rebatejar recentment com a Meta, i d'ençà del concepte metavers no ha parat de créixer. La promesa: un entorn virtual unit al món físic que revolucionarà tots els sectors -el comerç inclòs- gràcies a la combinació de tecnologies disruptives de realitat virtual i augmentada, NFC i blockchain, etc. Segons Bloomberg la indústria del metavers ja es valora en més de 500.000 milions. Les oportunitats teòriques per al comerç semblen infinites: experiències immersives, multisensorials, nous canals de fidelització, comunicació i màrqueting disruptiu, etc.

I les empreses de retail hi comencen a invertir: H&M obre botiga virtual a Ceek City, Balenciaga en Fortnite, Nike a nikeland, o Carrefour que obrirà un establiment al metavers, així com Walmart, que pensa en crear la seva criptomoneda.

Quan el sector comercial just avança en la transició digital i omnicanal, perquè no oblidem que el sector encara no ha desenvolupat plenament el potencial de la digitalització "tradicional" (web, xarxes socials, personalització, analítica, etc.), irromp en el seu univers sectorial el metavers, una transformació profunda del canal, de l'ecosistema i de les relacions amb el client.

Second Life va néixer l'any 2003, semblava que seria la gran revolució d'avatars per a l'economia, però no va ser així. Jo, que ja no tinc vint anys, em costa imaginar el dia que quedi amb els amics per anar de compres al "metavers de Sant Cugat comerç". El dubte, però, és: quina preferència tindran les generacions de joves menors de 30 anys (Gen-Z i Gen-T/ alpha)?.

Cal estar molt atent. Com va dir Sèneca: "No hi ha vent favorable per qui no sap on va"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem