La meva carta als reis

'La immensa majoria dels habitants de Sant Cugat no hem obtingut uns estalvis semblants'

(Als Reis de veritat, els nostres, és a dir, el Rei i la Reina, Felipe i Letizia)

Majestats -escric en català, perquè sé que sou poliglotes-, jo soc una persona gran que viu a Sant Cugat, una ciutat d'uns 95.000 habitants, que perquè és atractiva, verda, rica i molt ben comunicada amb la propera Barcelona, s'ha omplert de persones joves, ben formades i ben pagades, encara que la gent gran cada cop siguem més.

Jo us demano que ens feu una visita, no per conèixer el nostre magnífic Monestir, ni perquè siguem especialment monàrquics, sinó perquè ens feu una xerrada sobre l'estalvi familiar. Gràcies al vostre exemplar exercici de transparència i honestedat, hem sabut que en pocs anys heu aconseguit uns estalvis de 2.573.392,80 euros, almenys vostè, Sr. Rei, perquè encara no coneixem els de la Sra. Reina. Voldríem saber com es fa.

La immensa majoria dels habitants de Sant Cugat, malgrat que molts ens hem format amb carreres universitàries i hem treballat més de quaranta anys, no hem obtingut uns estalvis semblants. Deu ser que no en sabem, o bé que gastem més del compte, com si no fóssim catalans autèntics, o bé que paguem massa impostos, o que Sant Cugat resulta una ciutat cara.

Algun secret deveu tenir i, ja que voleu "modernitzar la Corona per fer-la mereixedora del respecte i la confiança dels ciutadans, sota els principis d'exemplaritat, transparència, rectitud i integritat", crec que valdria la pena compartir-lo. Us ho agrairíem perquè no ha de ser fàcil sabent que els ingressos de la vostra unitat familiar -Rei, Reina i Princesa- només són de 43.154,49 € mensuals.

Esperem que accepteu la invitació a fer-nos la xerrada i ens acomiadem, segurs que ens respondreu aviat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem