Una mica de calma abans de l'esclat d'estiu

'La temporada funciona amb cicles de major i menor assistència i, després del sobreesforç que acostuma a fer la colla per Sant Ponç, és habitual una mica més de calma'

Enguany, els Castellers de Sant Cugat han tingut una de les millors arrancades de temporada de la seva història. Tanmateix, un cop passat Sant Ponç, la presència de camises tant a l'assaig com a l'actuació ha disminuït una mica i això ha obligat a reajustar les expectatives que hi havia per a aquesta última actuació. La temporada funciona amb cicles de major i menor assistència i, després del sobreesforç que acostuma a fer la colla per Sant Ponç, és habitual una mica més de calma que cal saber aprofitar per treballar aspectes que la voràgine de les actuacions grans no permet.

Diumenge la colla es va desplaçar fins a Manresa per actuar-hi acompanyada de la colla local, els Tirallongues de Manresa, i de la Colla Castellera de Figueres. Ja a finals de setmana, i veient que no hi hauria prou gent a plaça, la tècnica va descartar dur a plaça un nou castell de vuit, i les expectatives de l'actuació van rebaixar-se una mica. Malgrat tot, els Gausacs van poder plantar-hi una molt bona actuació de castells de set, amb la vuitena torre de 7 de l'any com a construcció més destacada.

Per la seva banda, els Tirallongues de Manresa van provar d'atacar el seu primer castell de vuit de la temporada, un 4 de 8 de bones mides que van haver de desmuntar dues vegades, ja que la canalla no s'hi va trobar prou còmode. Segur que amb una mica més d'assaig podran descarregar-lo sense més contratemps. Finalment, igual que la colla figuerenca, van resoldre l'actuació amb bons castells de set.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem