'Mirant enrere'

Aquest és el títol d'un llibre escrit per en Tomàs Grau i Garriga i editat l'any 2011 pel TOT Sant Cugat en col·laboració amb el Museu de Sant Cugat.

Un bon amic va llegir el meu darrer article, "Els noms dels carrers i els ciutadans ignorats" (TOT núm. 1574) i coneixedor de l'interès que tenim la gent d'Òmnium en col·laborar en la recuperació de la memòria de persones rellevants, així com la de famílies i institucions de llarga tradició santcugatenca, em va fer entrega d'un exemplar del llibre d'en Grau i Garriga.

En la contraportada se'ns indica la voluntat divulgadora de l'autor, "ens apropa la manera de viure del nostre passat més recent, així com de persones destacades que l'autor ha conegut i l'han marcat". Acaba dient "aquest treball és una aportació més en la preservació de la memòria d'un Sant Cugat que s'esmuny en el record d'uns pocs".

Aquest desig de preservar el record i fer-lo present és voluntat compartida per molts conciutadans, especialment per aquells que han viscut la seva infantesa en un Sant Cugat tan diferent de l'actual i que han escoltat de pares i avis les històries viscudes pels seus avantpassats. Tinc el convenciment que poden aportar un cabal d'experiències i vivències que ens enriquirà en el coneixement de la nostra història recent. Els invitem a fer-ho.

Des d'Òmnium Sant Cugat (santcugat@omnium.cat) us proposem que contacteu amb nosaltres per tal d'aportar els vostres coneixements i vivències. Tenim la voluntat de participar en un equip de treball que afavoreixi la recuperació de la memòria col·lectiva. Hi sou convidats i ens posem a la vostra disposició.

 
Comentaris

Destaquem