Mobile World Congress a Sant Cugat

El congrés del mòbil ha portat a Barcelona prop de cent mil persones i ha fet posar el cartell de complet a tots els hotels de la ciutat, unes 70.000 places hoteleres, però també als de les ciutats veïnes

El MWC és un esdeveniment que ha donat feina directament a 13.000 persones a banda de la feina a empreses de serveis, taxistes, el seu portaveu afirmava que multipliquen la facturació diària per quatre o cinc, restaurants, etc. Llàstima que només siguin quatre dies, però el seu impacte econòmic es impressionant, més de 430 milions d'euros.

Molta feina per pocs dies, però benvinguda sigui, ja que ha estat un respir per a moltes persones que estan a l'atur. Als carrers de Barcelona es vivia una festa major de persones vingudes de tot el món que s'afegien als milers de turistes que ens visiten diàriament, i l'efecte d'aquest impacte s'ha fet notar també a Sant Cugat. Dilluns vaig anar a sopar a un cèntric restaurant a prop del Monestir i la feina que vaig tenir per trobar taula, totes estaven plenes de grups parlant en anglès, francès o xinès.

Els hotels també estaven plens, ni una habitació buida, fins i tot les delegacions dels ajuntaments d'Alba i La Haba amb els seus alcaldes que ens han visitat per Sant Medir van haver de ser allotjats a la residència d'ESADE perquè no hi havia cap plaça hotelera en els establiments locals. I aquest flux de visitants amb recursos crec que l'hem d'aprofitar més, són potencials consumidors tant de restauració com de cultura i oci. Per què no preparar algun esdeveniment que coincideixi amb aquests dies? On s'impliquin els establiments però també el Teatre-Auditori, el Museu, el Monestir, etc. No desaprofitem que ens passa un tren pel davant per explicar als turistes tecnològics que això no és Barcelona però gairebé i que tenen moltes coses a fer quan el recinte firal tanca les portes.

Sembla que el MWC es quedarà durant anys a Barcelona i anirà agafant més pes, els organitzadors estan encantats de les possibilitats de la ciutat. Per a l'any vinent, pensem-hi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem