La mobilitat a Sant Cugat, un repte urgent

'La mobilitat a Sant Cugat requereix una atenció urgent i una acció decidida per part de les autoritats locals'

Sant Cugat afronta un greu problema de mobilitat i circulació. Els embussos circulatoris són una constant que afecta tot el municipi, amb carrers com els Quatre Cantons, Rius i Taulet, Francesc Moragas, Lluís Companys, Rambla Ribatallada i les rotondes de sortida col·lapsades diàriament. Aquesta situació no només perjudica la qualitat de vida dels residents, sinó que també té un impacte negatiu en l'economia local i la sostenibilitat mediambiental.

Aquesta problemàtica es veu agreujada per les propostes dels partits polítics que volen fer del centre de la ciutat una zona exclusivament per als vianants. Tot i que aquesta idea té com a objectiu millorar la qualitat de vida i promoure un espai urbà més agradable i segur per als vianants, planteja seriosos interrogants sobre com es gestionarà el trànsit que actualment passa pel centre.

Una solució coherent i lògica és la construcció de la ronda sud, una nova via que hauria d'enllaçar amb l'actual ronda nord. Aquesta infraestructura permetria descongestionar el trànsit en el centre urbà, desviant el flux de vehicles cap als afores de la ciutat. La ronda sud actuaria com un eix perifèric, reduint significativament els embussos en els carrers més afectats i millorant l'accessibilitat i la fluïdesa de la circulació en tot el municipi.

No obstant això, la construcció d'aquesta nova ronda no és un projecte exempt de reptes. Implica una inversió significativa i un període de temps considerable per a la seva planificació i execució. És crucial que l'Ajuntament treballi de manera coordinada amb totes les parts implicades i els experts en mobilitat, per assegurar que aquest projecte es desenvolupi de manera eficient i sostenible.

La mobilitat a Sant Cugat requereix una atenció urgent i una acció decidida per part de les autoritats locals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem