Per una mobilitat sostenible i responsable al centre

Hi ha un element bàsic en mobilitat: el més dèbil és el qui té prioritat davant de les situacions adverses, en zones pacificades el vianant és el més desprotegit

La mobilitat sostenible ha de permetre que hi hagi una bona convivència en les zones pacificades del centre de la ciutat, és un canvi de paradigma. Els usuaris de bicicletes i de vehicles de mobilitat personal (VMP) han de poder conviure amb la resta de ciutadania que es desplaça a peu, però també en el seu ús per les vies urbanes. S'han de respectar els senyals com a fonament del respecte a les persones i a la resta de vehicles.

Hi ha un element bàsic en mobilitat: el més dèbil és el qui té prioritat davant de les situacions adverses, en zones pacificades el vianant és el més desprotegit, i en les vies de circulació, el ciclista o els VMP, ho són enfront dels vehicles motoritzats. Per això s'ha d'afavorir que aquesta mobilitat i la manera de desplaçar-se pel centre de la ciutat, es faci ordenada i responsablement. Hem de garantir aquesta convivència a través de la implantació de mesures que així ho facilitin, regulació i sancions. Però també adequant i millorant les infraestructures que afavoreixin aquesta mobilitat, amb nous carrils bici, zones pacificades, senyalització específica, i sobretot el respecte en la seva utilització.

No ens podem permetre l'estacionament de vehicles obstaculitzant aquestes infraestructures, o la consciència que la invasió puntual de vehicles no autoritzats posen en perill a la resta. Tot plegat ens ha de permetre tenir una ciutat més sostenible, que es complementa amb l'esforç que està fent el govern de la ciutat d'anar substituint progressivament la flota de vehicles municipals a mesura que el pressupost i els proveïdors ho permetin. Fem possible aquesta millora sostenible i el canvi de paradigma.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem