Per un model de drets!

'Perquè volem construir un model de drets. Una ciutat que deixi de ser un estereotip per passar a ser un indret on fer bandera de la justícia social'

Sant Cugat és, potser, una ciutat massa estereotipada. Culpa d’uns tòpics que no representen el conjunt de la gent que hi vivim. Sovint, és coneguda arreu com un municipi ric, conformat per una població benestant i sense cap problemàtica.

Lluny d’això, els que la vivim i coneixem bé, sabem que també hi ha desigualtats profundes i bona part de la població pateix les conseqüències d’un cost de la vida massa elevat. Ara fa quatre anys vam tenir l' oportunitat de plantejar una alternativa de govern i, alhora, d’impulsar les polítiques socials com mai abans. Doblant les atencions a les persones que s’adrecen als Serveis Socials (que hi són per atendre tothom qui ho necessita!), obrint noves línies d’ajuts, innovant amb nous programes socials i projectes d’atenció i acompanyament.

Tota una feina per transitar de lògiques assistencials a una perspectiva de treball que cerca garantir els drets de les persones. I, per anar més enllà, sabem que no només hem d’augmentar el pressupost i recursos per les polítiques socials, sinó que hem de donar-los a conèixer per a que  la gent sàpiga que pot i, de fet, té dret a accedir a un munt de serveis que estan per garantir una vida digna a la població. Per això hem editat una Guia de Drets Socials des d’on divulgar els recursos de la ciutat (en relació a la infància, joves, gent gran, situacions de dependència, dones, habitatge, persones migrades... tot!) a l’abast de la gent.

Perquè volem construir un model de drets. Una ciutat que deixi de ser un estereotip per passar a ser un indret on fer bandera de la justícia social.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem