Monestir sense CO₂

'El Monestir és l'edifici més emblemàtic de Sant Cugat i també hauria de ser un exemple d'ecologia pel seu autoconsum'

Us he de confessar que, des de fa 4 anys, somio que l'Església i la Casa Abacial siguin edificis amb zero emissions de CO₂. El Monestir és l'edifici més emblemàtic de Sant Cugat i també hauria de ser un exemple d'ecologia pel seu autoconsum. Els monjos van construir-lo amb una òptima orientació sud que possibilita una gran irradiació solar.

Els organismes de la Generalitat que vetllen per la protecció dels edificis històrics estan obrint les portes al fet que es puguin instal·lar plaques solars als edificis catalogats, sempre que es vetlli perquè el seu impacte estètic no sigui negatiu. Una possible ubicació seria la teulada que dona a la llotgeta, visible només des de GoogleMaps. Vaig fer uns càlculs i sembla que podem produir tota l'energia necessària per al consum de la Casa Abacial i de l'Església.

També caldria eliminar la caldera de gas de la calefacció i passar-nos a l'aerotèrmia; i, finalment, tocaria canviar algunes finestres, ja que la majoria d'elles tenen un vidre simple. Estic segur que trobarem col·laboracions positives amb l'Ajuntament i amb empreses locals per fer que aquest somni sigui possible. A la parròquia ens interessa molt l'ecologia, i per això formem part de l'associació d'ecoparròquies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem