Els monjos de Montserrat

'Per molts de nosaltres Montserrat és un lloc emblemàtic de la nostra vida i tenir els monjos pregant amb nosaltres va ser un regal'

Dijous passat vam tenir una visita molt especial: la major part de la comunitat dels monjos de Montserrat van venir a Sant Cugat. Era la setmana de pasqua i feien un dia d'excursió. Van venir en un autocar i, després d'esmorzar junts a la casa abacial, van pregar Laudes al Monestir amb molta gent de la parròquia que els va voler acompanyar.

Durant el res, si tancaves els ulls et transportaves a Montserrat, però quan els obries t'adonaves que això estava passant a la nostra parròquia i amb el nostre orgue! Per molts de nosaltres Montserrat és un lloc emblemàtic de la nostra vida i tenir els monjos pregant amb nosaltres va ser un regal.

Després vam fer una visita a l'església i al claustre. Us he de dir que se sentien com a casa, ja que els nostres monjos eren benedictins com ells i compartien un mateix estil de vida. Va ser molt maco veure la relació que tenen entre ells: com es fan bromes, com cuiden els monjos més malalts, com viuen la fraternitat...

Amb el P. Manel, l'actual abat, em lliga una amistat que va començar quan els dos estudiàvem junts a Roma. D'aquí a pocs dies celebrarem la Mare de Déu de Montserrat i demanem a la Moreneta: "il·lumineu la Catalana Terra i guieu-nos cap al cel".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem