Mossèn David

Aquest any, ens hem assabentat que el Mossèn actual, Mossèn David, vol trencar una tradició tradició i beneir la palma a la Parròquia situada a la part de Barcelona

Els que coneixen el barri de les Planes de Sant Cugat, saben que és un barri que s'ha anat fent "a si mateix", familiar i amb tradicions força arrelades.

Una d'elles és la celebració del dia de Rams, on des de fa més de cinquanta anys i sota la tutela de Mossèn Pere es beneeix la Palma a la plaça de la Creu d'En Blau. Hi assisteixen famílies senceres: avis/es, pares i mares, nens/es, fins i tot, gent que actualment no resideix el barri però que ho feia de petit i vol seguir transmetin aquesta tradició als seus.

Aquest any, ens hem assabentat que el Mossèn actual, Mossèn David, vol trencar aquesta tradició i beneir la palma a la Parròquia situada a la part de Barcelona, deixant als veïns de les Planes de Sant Cugat sense celebració.

Certament no em sembla la millor manera per aconseguir més parroquians/es o, fins i tot, mantenir els que hi són. Penso que l'església hauria d'ésser al costat de la seva gent.

Hi ha força malestar entre els veïns. Fet que valoro com a normal a causa de :

  • Es vol trencar una tradició de més de 50 anys
  • Famílies senceres no podran beneir la palma a les Planes
  • No s'entén la decisió
  • No hi ha hagut cap explicació de primera mà per part del representant de l'Església
  • Les tradicions ajuden a mantenir viu i cohesionat el barri

En fi, crec que els parroquians/es, els veïns/es i el barri en general es mereix poder seguir tenint un representant de l'església que cuidi els feligresos, que s'integri en les seves tradicions i que recolzi a les famílies.

Creieu de veritat que postures com aquestes aconsegueixen aquesta fita? Cadascú que tregui les seves pròpies conclusions, jo ja tinc les meves clares.

 
Comentaris

Destaquem