Museu Casteller

'Us convidem molt efusivament que us desplaceu a Valls, a visitar un Museu Casteller que us atraparà en una experiència immersiva'

Més de 30 anys de reivindicació, de promeses i de dificultats han precedit l'acte que es va celebrar el diumenge 22 d'octubre a Valls. El president de la Generalitat, junt amb la presidenta del Parlament, la presidenta de la Diputació de Tarragona, l'alcaldessa de Valls i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya van ser les autoritats que van encapçalar la tan desitjada inauguració del Museu Casteller de Catalunya.

Un acte on les colles castelleres van tenir el seu protagonisme. Quatre membres —presidència, cap de colla i dos membres de canalla— de les més de 70 colles representades, entre elles els Castellers de Sant Cugat, van participar activament en l'acte, lliurant solemnement dalt d'un escenari a la plaça del Blat un mocador de les seves respectives colles al fons del Museu.

Els parlaments de les autoritats, un espectacle de dansa vertical i figures de la Muixeranga van precedir la cercavila des de la plaça del Blat a l'esplanada davant del Museu Casteller, on tots els assistents van poder tastar el pastís especialment elaborat per la Pastisseria Escribà i d'altres obradors locals, un cop es va descobrir la inscripció commemorativa a la columna del vestíbul principal del Museu.

Us convidem molt efusivament que us desplaceu a Valls, a visitar un Museu Casteller que us atraparà en una experiència immersiva on podreu viure sensacions i experimentar emocions d'una activitat amb més de 200 anys d'antiguitat, malgrat no haver vestit mai cap camisa castellera.

I recordeu: dissabte 28 d'octubre, a les 17 h a la plaça d'Octavià, castells amb els Gausacs, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sabadell.

Gausacs, amunt!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem