Un Museu per a La Floresta

'Ara és doncs el moment de reactivar el projecte del Museu, si més no en la seva versió virtual'

Ja des dels primers temps de la Comissió d'Història, Patrimoni i Memòria del Consell de Barri va posar sobre la taula la creació del futur Museu de La Floresta. La nostra vocació no tan sols era i és la recerca sinó que també fer difusió dels resultats i acostar-los al barri.

Avui dia, la comissió tindria a disposició per a ser consultats uns 8000 arxius, entre fotografies, vídeos, pel·lícules i documents. Gran part d'aquest material es va obtenir arran de la recerca pel Centenari del barri, sent materialment impossible mostrar-lo tot. Ara és doncs el moment de reactivar el projecte del Museu, si més no en la seva versió virtual. On es pugui consultar de manera permanent el catàleg, articles sobre la nostra història i qui sap si alguna visita virtual als nostres edificis emblemàtics...

És un projecte que està encara a les beceroles i pendent de dotació econòmica, però seria desitjable que pogués estar disponible abans del 2025, any en què celebrarem els cent anys de l'arribada del tren a La Floresta. Paral·lelament, també seria molt interessant disposar d'un espai físic permanent al barri, dotat per a mostrar-hi peces d'interès històric, exposicions o fer-hi qualsevol activitat vinculada a la història, el patrimoni i la memòria de La Floresta.

Mentre el Museu no sigui una realitat, podeu consultar una petita mostra del catàleg així com les activitats de la comissió al portal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem