Museus i art

Ens cal obrir amb força projectes transversals que reforcin la vitalitat i visibilitat de l'art contemporani

El passat mes de maig, com final de temporada expositiva, va ser un mes de molta visibilitat de les arts, vàrem tindre dos caps de setmana consecutius en què les galeries d'art i els museus varen ser els protagonistes. En aquell passat mes la nit de l'art va ajudar a analitzar l'actual situació de les arts visuals a la nostra ciutat. Tal com es posa de manifest en Jornades d'Art i Galerisme a la ciutat de Barcelona, ens cal obrir amb força projectes transversals que reforcin la vitalitat i visibilitat de l'art contemporani.

A Sant Cugat la Nit dels Museus i la Nit de l'Art varen ser una bona oportunitat, per saber si teníem públic interessat en les arts i si el resultat és que no el tenim, l'haurem de crear per ser una ciutat europea normal. A partir d'aquest setembre el nou ajuntament, li caldrà establir un nou tarannà de relació entre polítics, galeristes, artistes i col·leccionistes.

El mecenatge cultural el tenim i ben consolidat amb el Banc de Sabadell, Catalana Occident i, més recentment, amb Ramon Ajenjo (Cerveses Damm), a més de col·leccionistes com Julian Agut o Esteve Casado i del millor espai art, que tenim a la ciutat –Adnplatform-. Cal aprofitar aquest fet i demanar major implicació per part d'ells a la ciutat que tenen les seves seus.

No és tasca fàcil defensar l'art a la nostra ciutat, però actualment a part d'estudis d'artistes, tenim tres galeries que formen part del Gremi de Galeries de Catalunya, que fa que el món intel·lectual del país ens miri.
El que ens fa falta és una gestió millorable, d'ampli i divers teixit creatiu que, amb els pocs recursos amb els quals comptem, vertebri un discurs capaç de marcar línies de progrés de les arts visuals.

 
Comentaris

Destaquem