My generation

'La dècada dels seixanta va ser a Catalunya un moment transcendental que ens va marcar el futur com a país'

Si, la meva generació, aquells joves nascuts pels voltants del 1950, aquells que pensàvem que un nou món era possible, que ens rebel·làvem i que ens evadíem d'una realitat que no ens agradava, vàrem abraçar una cultura nova, de protesta, reivindicativa i d'autoafirmació com va ser el rock.

Un moviment que esclata els anys seixanta i que a Sant Cugat es manifesta amb tota la seva vitalitat i esplendor, desencadenant una moguda impressionant en forma de l'aparició de molts conjunts de rock; un regal de vida per tota una joventut i per un poble que venia d'una guerra i d'uns anys de privacions i de foscor.

Tot això en Frederic Cabanas ens ho explica en el seu llibre Conjunts de Sant Cugat dels anys seixanta, acompanyat d'unes fotografies i imatges espectaculars i entranyables que et transporten directament a aquells dies amb tota la força de les paraules i imatges. És un treball de molts anys, amb més de 40 entrevistes i una recerca important que el fan imprescindible per entendre el Sant Cugat d'aquella època; un homenatge a aquells músics intrèpids i il·lusionats que van decidir crear un grup de rock, moltes vegades amb instruments i equips molt rudimentaris, però amb tota la fe i dedicació.

La dècada dels seixanta va ser a Catalunya un moment transcendental que ens va marcar el futur com a país i que s'ha volgut reflectir en una sèrie d'activitats paral·leles que ens ajudaran encara més a entendre-ho: una exposició fotogràfica i un cicle de cinema, tot això a Cal Gerrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem