Per Nadal vull... un animalet!!!

'Amb l'objectiu de posar fre a aquest "greu problema social" es multipliquen les campanyes perquè no es regalin animals de forma irresponsable'

Segur que més d'una vegada heu vist la típica escena d'un nen obrint un regal als peus de l'arbre de Nadal i que de la caixa surti un gosset o un gatet. Sembla com si un cadell fos el regal perfecte, o la cirereta del pastís per a un Nadal de pel·lícula. I potser és així per a algunes famílies, però malauradament no ho serà per a milers d'animals que acabaran abandonats passats uns mesos, quan les seves famílies "s'hagin cansat d'ells". Un animal de companyia no pot ser una compra o adopció impulsiva i inconscient.

 

La majoria dels animals que ingressen en refugis han estat trobats o recollits al carrer (91%), enfront dels que són deixats allà pels seus propietaris (9%). No obstant això, les 5 principals raons declarades pels que lliuren el seu animal són: les cadellades no desitjades, la fi de la temporada de caça, els factors econòmics, el comportament de l'animal i la pèrdua de l'interès per l'animal.

Amb l'objectiu de posar fre a aquest "greu problema social" es multipliquen les campanyes perquè no es regalin animals de forma irresponsable: "Pensa-ho abans de regalar-me", "Aquest Nadal no regalis abandonament" o "No sóc una joguina" són alguns dels lemes més repetits.

Si finalment els membres de la família prenen la decisió meditada i consensuada d'incorporar un company de vida de quatre potes, des de la PAS sempre apostarem per donar una segona oportunitat als milers i milers d'animals que la necessiten. A més, és important assenyalar que en adoptar es salven dues vides: la de l'animal adoptat i la del que ocuparà el seu lloc al refugi.

 
Comentaris

Destaquem