Nadales al carrer

El Nadal és precisament una època que permet recuperar les tradicions més antigues com la cantata de nadales

S'acosta Nadal i Sant Cugat es va impregnant de l'ambient màgic que aquesta celebració comporta. L'encesa de l'enllumenat va marcar el seu inici, i durant aquest mes de desembre i la primera setmana de gener la ciutat acollirà diversos actes, activitats i iniciatives relacionades amb aquesta festivitat. Una d'elles és la cantata de nadales al carrer, a la qual participaran les corals de Sant Cugat.

Amb l'avenç de les noves tecnologies i el procés de globalització, hi ha qui considera que s'estan perdent les tradicions o que aquestes s'estan adaptant en excés al món digital. El Nadal és precisament una època que permet recuperar les tradicions més antigues com la cantata de nadales. Ja fa anys que diversos cors de Sant Cugat surten a omplir els carrers principals de la ciutat d'esperit nadalenc a finals de desembre i ofereixen un repertori que fa setmanes que preparen per a aquesta ocasió tan especial.

Escoltar nadales mentre un passeja abrigat pels carrers de la ciutat i contempla els llums de colors sempre és agradable, però si aquesta música és en directe – no sona només per altaveus – i qui canta va vestit per l'ocasió amb barrets de Pare Noel blancs i vermells, es converteix pràcticament en un regal.

Aquest any la cantata al carrer cau en dia 19, just dos dies abans de les eleccions al Parlament. En una setmana plena de tensió pel que pugui passar en aquests comicis, sempre va bé que, per un dia, els carrers deixin de ser un espai de propaganda per convertir-se en un espai de tradicions que uneixi familiars, amics i veïns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem