Nervis electorals a Sant Cugat

He viscut ja sis eleccions municipals electorals a Sant Cugat i set campanyes electorals comptant aquesta

Perquè, si tenim present la infinitat d'actes polítics que ja han organitzat la majoria dels deu partits que s'hi presenten, podem dir que la campanya ja fa setmanes que està en marxa tot i que oficialment no ha començat...

Doncs bé, no havia detectat tants nervis entre els candidats com en aquestes eleccions, sincerament. I no posaré noms i cognoms, però són pocs els partits o els polítics que se'n salvarien. Sí, nervis, i encara queden quinze dies perquè comenci la campanya de veritat...

La composició del nou Ajuntament de Sant Cugat canviarà sensiblement. No tinc cap bola de vidre, però CiU podria perdre algun regidor (ara en té 15), ERC entraria de nou a l'Ajuntament després d'un mandat de no formar-ne part, el PP pot perdre algun regidor (ara en té 4), Ciutadans podria entrar per primer cop al consistori i el PSC podria perdre representació municipal. Consti que aquestes dades no són fruit de cap enquesta ni molt menys, simplement és una especulació personal.

Potser els nervis polítics si responen a les seves enquestes o a les seves percepcions personals o partidistes. En qualsevol cas, jo recomanaria a tots els partits que pensin que hi ha vida més enllà de les rodes de premsa, els comunicats, els actes polítics, la campanya... El ciutadà i, més concretament l'elector, és intel·ligent i la gran majoria no pren les seves decisions per allò que els polítics diguin o facin un mes abans de les eleccions.

Crec que un polític o un partit es guanya el ciutadà per la feina realitzada els darrers quatre anys, setmana a setmana, mes a mes. I, per tant, els resultats obtinguts depenen de tot plegat, i no de si es passegen pels carrers més o menys les setmanes prèvies a la data de les eleccions municipals. Perquè el peix, senyores i senyors alcaldables, ja està tot venut.


Segueix @josepmvalles a Twitter i al Facebook.

 
Comentaris

Destaquem