Ni cinc minuts!

Els gossos no tenen la mateixa capacitat de suportar la calor que nosaltres

Estem patint un dels estius més calorosos dels darrers anys. Les autoritats no deixen de recomanar mesures entre la població; hidratació, evitar sortir en les hores de molt sol, etc. Però també cal no oblidar que les altes temperatures també afecten els nostres animals, i fins i tot poden arribar a ser perilloses si no prenem certes precaucions.

 

Precaucions molt evidents però que poca gent coneix. Com per exemple comprovar la temperatura de l'asfalt abans de treure a passejar el nostre gos. Es tracta de posar el palmell de la nostra mà contra el terra, si aguantem cinc segons, aleshores és segur. Si no fem això, els nostres companys peluts poden patir greus cremades a la base de les potes. I si això ho combinem en treure'ls a passejar a primera hora del matí o darrere de la tarda, ens assegurem que gaudirà amb seguretat de la passejada.

 

Perquè no hem d'oblidar que els gossos no tenen la mateixa capacitat de suportar la calor que nosaltres. El fet que no puguin suar, la nostra millor defensa per regular la temperatura del cos, els converteix en molts vulnerables als cops de calor. Per això no cal ni dir que si hi ha una norma que hem de complir és que mai podem deixar els nostres gossos a dins del cotxe quan aparquem per comprar o fer un encàrrec. En poc temps el cotxe es convertirà en una trampa mortal posant-lo en perill de mort. I no val l'excusa de "només són cinc minuts", per poc temps que sigui, és un acte perillós. I cal recordar que també està perseguit per la llei com a maltractament animal. Si veiem qualsevol cas així, no dubtem en avisar a la policia. La vida dels nostres companys s'ho val.

 
Comentaris

Destaquem