Ni fred ni calor

"Aquest serà l'estiu més fred de la resta de les nostres vides"

Aprofitant que en el darrer ple una regidora ens va preguntar sobre el protocol en cas de temperatures extremes, em va semblar una bona oportunitat per explicar com des de Drets Socials s'opera en moments d'onada de calor.

Aquestes mesures seran cada cop més necessàries si no fem un cop de cap social, polític i econòmic per a frenar el canvi climàtic i, com ens alerten els ecologistes, aquest serà l'estiu més fred de la resta de les nostres vides. A no ser que hi fem res, afegiria.

És evident que les altes temperatures són un perill per a molta gent; gent gran, persones que viuen en infrahabitatges o habitatges inadequats, infants, malalts, etc. Des de l'Ajuntament, cada cop que hi ha una onada de fred o de calor, ens posem en contacte amb la Creu Roja amb qui coordinadament executem el projecte contra temperatures extremes. Des de la Creu Roja mateix es truca a tothom qui derivem i orienten informant de les mesures. També s'activa el recurs de la Teleassistència qui truquen a les persones més vulnerables i el Servei d'Atenció Domiciliària, amb els quals atenem a milers de persones grans i informem les residències. A més, en aquesta onada l'Ajuntament hi ha sumat refugis climàtics; piscines gratuïtes i ampliació d'horaris de biblioteca. Un desplegament de cura que anirà in crescendo a no ser, que veiem d'una vegada per totes que no hi ha planeta B, cal doncs actuar en els dos ritmes contra el desllorigament climàtic. En el curt, fent les ciutats vivibles i cuidant a les persones i en el mitjà termini acabar amb el capitalisme voraç a qui no li importa ni les persones ni el clima.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem