Ni al punt del migdia ni a un castell pallarès

'No anteposeu els interessos de la direcció nacional del partit per davant dels santcugatencs que us han votat. Podeu caure al calaix de les andròmines'

L'últim diumenge de maig les urnes ens criden una vegada més, ara per triar qui volem al cap davant de l'Ajuntament. Pel meu gust, són les eleccions on els ciutadans tenim més elements per jutjar el valor d'un candidat; del que ha manat podem mesurar el grau d'acompliment de les promeses que ens va fer quatre anys abans; dels qui es postulen des de l'oposició podem valorar la seva implicació en la governabilitat de la vila, què han posat per davant, si partit o ciutadans.

Hi ha un altre factor que a mi m'entusiasma: qui es presenta a una llista municipal, es presenta nu davant els seus electors; quan es posen en enfront de veïnes i veïns els filtres de Dircoms i assessors no són efectius; cap foto aconsegueix que guanyis uns centímetres d'alçada si no la tens, cap discurs ungeix d'empatia a qui no és proper ni amb el veí del costat. També m'agraden les eleccions municipals perquè d'una manera o altra és possible interpel·lar als candidats. Aquest text és una interpel·lació directa a tots ells: tingueu una visió de Sant Cugat i expliqueu-la, compartiu amb nosaltres quines són les vostres creences. I abstenir-vos de focs artificials, la festa major és per Sant Pere.

Tingueu clar que els ciutadans no anem a la cerca d'un Gary Cooper o una Aldonça de Bellera, amb un sentit del deure que els obliga a donar la vida pels ciutadans. La valentia que exigim és dir la veritat; no calleu per estratègia, doneu la cara davant dels problemes, expliqueu-vos. I piuleu el justet. No defugiu de trobar-vos amb una associació de veïns perquè no voleu respondre preguntes que puguin trepitjar l'ull de poll d'algú; no anteposeu els interessos de la direcció nacional del partit per davant dels santcugatencs que us han votat. Podeu caure al calaix de les andròmines.

Són true crimes als que no posarem noms i cognoms, som a precampanya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem