La nit de Sant Joan, la nit més màgica de l'any

'La gran majoria dels animals de companyia pateixen amb els focs artificials: tremolors, atordiment, sensació d'irrealitat, taquicàrdies...'

Les civilitzacions antigues ja celebraven l'arribada del solstici d'estiu. El foc, representat en les fogueres, esdevenia l'element que donava força al sol, que després d'haver arribat al zenit començava un nou període que marcava pausadament la seva davallada. La tradició conserva els ritus propis de les fogueres ancestrals i hi ha incorporat, des de la invenció de la pólvora, els focs d'artifici i els espectaculars castells de focs.

No obstant això, la gran majoria dels animals de companyia pateixen amb els focs artificials: tremolors, atordiment, sensació d'irrealitat, taquicàrdies... Penseu que tenen una oïda fins a quatre vegades més sensible que la dels humans, de manera que un simple petard pot constituir un gran estrèpit per a ells. Per això, cal que els tingueu molt en compte i els protegiu davant aquesta situació estressant.

El més important és prevenir la por, no esperar l'últim dia (quan ja ha començat el soroll dels petards i ja estan morts de por) per començar a actuar, acudiu al vostre centre veterinari amb temps i seguiu les pautes que us donaran. Aconseguir que els animals tinguin una "zona segura" a casa on se sentin protegits, preferiblement una zona petita i fosca. Si prefereixen estar sota el llit, cal deixar-los tranquils aquests dies. També ajuda a posar un difusor amb feromones maternes en aquesta zona almenys una setmana abans. Mantenir la calma i transmetre'ls tranquil·litat i normalitat és important, no hem de renyar ni ser especialment afectuosos amb ells, cal tractar-los amb normalitat sense potenciar la seva por.

O marxar ben lluny, com faig jo, a un lloc exempt de petards i celebrar aquesta nit màgica amb la seva companyia i sense estrès ni mals moments, al contrari, tots junts i feliços.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem