No és només l'alçada!

'Ni el problema de l'habitatge és la manca de sol, ni per promoure'l cal trencar el model de ciutat'

En el Ple del mes d'abril la majoria, que conformen les tres forces d'ERC, PSC i CUP, aprovava el conveni entre l'ajuntament i Laboratoris Ferrer que ha de permetre la requalificació de sòl industrial per tal de construir habitatges privats, d'HPO i dotacionals en dos blocs de pb+10. També s'hi preveu una gran superfície comercial, un aparcament per 300 vehicles i un magatzem per la brigada municipal.

Junts per Sant Cugat es va posicionar en contra, entre altres raons, perquè suposa un canvi radical de model urbanístic i un risc evident per a la deslocalització d'empreses. Ni el problema de l'habitatge és la manca de sol, ni per promoure'l cal trencar el model de ciutat. Junts demanava a l'equip de govern que reconsiderés aquesta decisió, però la majoria absoluta va fer possible l'aprovació inicial. S'iniciava doncs un període d'exposició pública en el qual, com a oposició, podíem presentar al·legacions i això hem fet.

Són al·legacions que expressen les diferents preocupacions que ens genera el projecte Ragull Centre. Des de passar d'una ciutat verda i esponjada a una ciutat densificada; perdre sòl industrial i obrir la porta a la deslocalització amb el risc que suposa per a totes les persones que treballen al polígon Can Magí; canviar la configuració de la ciutat amb blocs d'11 plantes; deixar de construir habitatge protegit integrat; posar en risc el comerç local, etc. També ens preocupa que el govern no hagi fet el necessari estudi econòmic abans de decidir-se a elevar l'acord amb Ferrer a la consideració del plenari.

Confiem que aquests arguments facin que el govern reconsideri el projecte. No és només l'alçada el que ens preocupa!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem