No és canvi, és emergència

"Per aconseguir-ho és obvi que cal aplicar mesures concretes que potser no agradaran a tothom" diu Casamitjana

Tothom està d'acord en el fet que ja no podem parlar de canvi sinó que estem davant "l'emergència climàtica", i així consta en la declaració presentada pel nostre ajuntament, que reconeix la necessitat de reduir l'escalfament global i el nivell d'emissions de manera dràstica.

Per aconseguir-ho és obvi que cal aplicar mesures concretes que potser no agradaran a tothom però que a hores d'ara ja són imprescindibles. I ens agradaria recordar que a Sant Cugat moltes d'elles ja han sigut proposades, a través de mocions aprovades per majoria.

 

En citarem algunes: La que més enllà de donar suport als acords de la cimera del clima de Paris pel Canvi Climàtic, instava a implementar polítiques de mobilitat sostenible i a reduir el consum energètic especialment en els edificis públics. Altres instaven a l'ajuntament a contractar l'energia neta, a fomentar la divulgació del canvi de model energètic i a demanar al govern de l'Estat que permetés el desenvolupament de les energies renovables.

També es demanava a l'equip de govern que elaborés un pla integral per fer de Sant Cugat un municipi sostenible, la qual cosa implicava reduir el consum energètic, el consum d'aigua, la generació de residus, fomentar el consum de productes de proximitat i de comerç just i crear una taula de sostenibilitat per tal de facilitar-ne el seguiment.

I fins i tot es va apostar per declarar la ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana per conscienciar la població d'una nova cultura alimentària.

Així doncs, propostes concretes n'hi ha moltes i pensem, molt vàlides. Cal posar-les en pràctica sense demora.

 
Comentaris

Destaquem