No confonguem llibertat d’expressió amb violència

La placa recent estrenada apareixia trinxada a cops de martell, a mans d'uns individus amb la cara tapada que per més escarni ho van gravar i difondre per les xarxes socials

L'independentisme fa anys que es reivindica massivament i absolutament mai s'ha produït cap incident, ni cap a les persones, ni cap al mobiliari urbà. Això sens dubte reforça el relat independentista que el que defensem, el dret a ser una República independent, només ho volem aconseguir de forma democràtica i pacífica o sigui exercint el dret a l'autodeterminació votant a les urnes.

El passat mes de maig el Ple de Sant Cugat va aprovar, per àmplia majoria, el canvi de nom de la plaça del Rei pel de plaça de l'U d'octubre i a les portes del primer aniversari d'una jornada històrica, va ser inaugurada en un acte organitzat per l'ANC i Òmnium, amb la presència del MHP Quim Torra.

L'acte va convocar centenars de santcugatencs i santcugatenques que van celebrar aquest canvi del nomenclàtor i va comptar amb les sonores protestes i xiulets d'una quarantena de persones, que van exercir la seva llibertat d'expressió.

Ara bé, poques hores després, la placa recent estrenada apareixia trinxada a cops de martell, a mans d'uns individus amb la cara tapada que per més escarni ho van gravar i difondre per les xarxes socials. Això ja no és exercir el dret a expressar-te o manifestar-te, això és directament un delicte de danys.

I ha passat el que passa sempre, que aquells que només saben parlar d'ordenances, de lleis i de la sacrosanta constitució, miren cap a una altra banda quan es produeix un fet violent. Deu ser difícil haver d'acceptar que el seu problema és envoltar-se de gent que ho resolt tot amenaçant i agredint aquells que no els agrada com pensen o destrossant tot el que es troben al seu pas.

 
Comentaris

Destaquem