No parleu més de preservar

'Per favor, no parleu més de "preservar". El que Torre Negra i Sant Cugat necessita és un canvi de veritat'

S'acosten eleccions i l'activitat preelectoral s'intensifica a marxes forçades. Ja fa uns quants mesos que l'alcaldessa Mireia Ingla apura la seva candidatura amb discursos que segueixen una mateixa línia, però amb la peculiaritat que tots ells contenen la paraula "Preservar". Si durant anys la paraula central per excel·lència en política ha estat "canvi"; què ha portat l'alcaldessa i el seu govern a substituir i posar al centre del seu discurs la paraula "preservar"?.

Aquesta paraula pot tenir diversos significats, però l'objectiu d'aquest govern principalment és allò que s'ha estat fent durant tota la legislatura. "Preservar" l'Status quo.

Per exemple, usen "preservar" en el projecte de Ragull Centre, que ha passat per diferents fases i debats on s'ha constatat un discurs difús i poc precís, però que en el fons el que es vol és "preservar" i continuar promocionant el missatge de construcció de pisos socials. De moment no s'ha començat res. Tot està per fer.

També constata el cas del Bar Catalunya, on el govern ha decidit portar a terme una modificació urbanística per tal de "preservar" l'edifici. Un cas que ha acabat arribant als tribunals, ja que la propietat considera que no té cap valor arquitectònic més enllà de la seva façana.

De Torre Negra, tres quarts del mateix. Parlen sempre de "preservar" aquesta zona, però realment el que han fet és abandonar-la. El que cal és una reordenació urbanística. Com és ben sabut, a Torre Negra hi viuen unes 20 famílies que encara no disposen de
serveis mínims.

Es destinen tres milions d'euros per "preservar" una masia, però no ofereixen cap ajuda els seus veïns per desbrossar i netejar el sotabosc del territori. Ni tan sols els santcugatencs tenim un pla de xoc en cas d'incendi a la zona. Calen mesures urgents o aquest indret desapareixerà en un tres i no res.

Per favor, no parleu més de "preservar". El que Torre Negra i Sant Cugat necessita és un canvi de veritat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem