No al tancament dels centres de salut de La Floresta i Les Planes

Article de Piqué parlant sobre la necessitat d'obertura dels CAPS de La Floresta i Les Planes

El passat dia 13 de juny va tenir lloc una assemblea veïnal a La Floresta arran de la notícia del tancament dels centres de salut de La Floresta i de Les Planes. En aquella assemblea es va llegir un manifest elaborat per la Comissió de Drets Socials del Consell de Barri on es reclamava la reobertura d'aquests serveis i es denunciava el fet que aquestes decisions afecten sobretot els col·lectius més vulnerables de la comunitat, com ho són la gent gran.

La indignació de les veïnes i veïns, però, va anar pujant quan es va recordar que La Floresta ja ha patit retallades de servei en èpoques no massa llunyanes, com ho va ser l'eliminació del servei de pediatria, o l'intent de no cobrir jubilacions. Ja aleshores el veïnat s'hi va abocar per defensar un servei assistencial de qualitat al barri.

Ara venim d'uns mesos durs a causa de la COVID-19 que farien pensar que justament l'actitud no hauria de ser la de reduir l'assistència primària sinó més aviat reforçar-la, però no és així.

En aquella assemblea, es va acordar mobilitzar-se per defensar la sanitat pública en la línia que el moviment de marea blanca està impulsant arreu del país. També es va apuntar que l'alternativa al tancament dels centres de salut no podia passar només per fer arribar en transport públic al CAP més proper i que calia mantenir-se ferms en la defensa d'un servei de salut vital per al barri.

Conscients, per tant, que el problema de fons no és només local ara toca, com diuen des de la Marea Blanca de Catalunya "una mobilització unitària a la tardor com expressió de la indignació social de la ciutadania i del conjunt de treballadors i treballadores de tot el sector de la salut, entès amb el sentit més ampli possible i amb caràcter solidari i fraternal".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem