No volem que sigui normal!

'No coneixem quins protocols segueixen els cossos policials, però podem deduir que aquestes situacions tenen un clar biaix racista'

Recentment, s'ha fet públic un manifest denunciant el fet que un dels joves acollits per l'Associació la Floresta Contra Fronteres havia estat aturat i identificat sense cap causa que ho justifiqués quan es dirigia a estudiar a Sant Cugat. Cal tenir present que la policia pot identificar un ciutadà quan hi ha indicis que s'està cometent una infracció o quan tenen una sospita fundada que s'està a punt de cometre un delicte. Els fets que parlem van tenir lloc en una parada de bus a Valldoreix. Tothom va pujar menys el jove, que va haver de restar a terra per indicació policial.

Arran del manifest s'ha posat en evidència que, malauradament, aquesta pràctica policial la pateixen altres joves pel seu físic. Així ho han fet saber mares amb fills que no tenen una fisonomia euroblanca. No coneixem quins protocols segueixen els cossos policials, però podem deduir que aquestes situacions tenen un clar biaix racista. Hi ha joves racialitzats que han estat aturats i identificats fins a quatre cops en un any, la qual cosa ens porta a imaginar que hi ha joves racialitzats que arribaran als 30 anys i hauran estat parats per la policia gairebé cinquanta vegades...

Davant d'aquest escenari, tenint en compte que som un país amb una tradició migratòria atàvica, toca demanar-nos quin missatge volem fer arribar a les persones migrades que trien el nostre país per viure? També hi ha lloc per mirar-nos al mirall i veure el poc que hem après com a societat si davant de fets com aquests acabem acceptant-los com una cosa normal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem