Normativa excessiva

Article d'opinió de Palacio parlant sobre les normes del desconfinament

Si no fos per la serietat de la situació, per la tragèdia dels que han mort sols, per l'increment de la vulnerabilitat i les desigualtats socials que ens arriba... aquesta fal·lera que tenen els governs de regular-ho tot faria riure.

Un Estat amb gestió centralitzada de la pandèmia mitjançant l'estat d'alarma, emetent ordres ministerials per BOE setmanalment, pretenent regular fins als últims detalls, de zones, horaris, activitats..., i una Generalitat afegint encara més normativa.

Impossible conèixer-la tota i impossible aplicar-la. Cada setmana es canvien les regles del joc. Ens vam aprendre les províncies, després les comarques i ara les regions i subregions sanitàries. Podem anar a comprar o a passejar mascotes a qualsevol hora, a passejar nens a les hores de sol, a fer esport a primera hora del matí o darrera hora del vespre, i la gent gran pot sortir a la tarda ... Sempre dins del municipi.

Ara també podem anar a les terrasses dels bars, a qualsevol hora, i sortir del municipi a visitar els pares, però no podem anar vestits d'esport, perquè això té hores programades.... Ni els agents encarregats d'aplicar la normativa se'n surten amb claredat.

La salut pública es defensa millor amb explicacions clares de quins són els riscos i les responsabilitats de cadascú, i transmetent confiança als ciutadans, no amb un reguitzell de normatives inconnexes, que fan que ens fixem en el detall i no en el motiu, que provoquen desconcert i a vegades l'efecte contrari al que pretenien.

Estem perdent l'oportunitat d'empoderar la ciutadania i de generar confiança en la classe política. Som adults i ens mereixem respecte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem