Les nostres masies

'Per Can Canyameres, es va fer un procés participatiu per la definició d'usos el 2021, que contempla la masia i la casa modernista'

Dintre de pocs dies tindrà lloc a Sant Cugat l'Assemblea Ciutadana Torre Negra, on s'exposaran i es debatran les propostes que des del Consell de Ciutat s'han fet sobre els possibles usos de Torre Negra. Aquest any l'Ajuntament de Sant Cugat va adquirir la casa fortificada i unes 86 Ha per 2,8 M d'€. La compra va ser una gran notícia pel valor emblemàtic de l'edifici.

Cal dir que no tothom ho va veure amb bons ulls, ja que per alguns la casa es podia quedar on estava i els diners es podien invertir a solucionar alguns problemes urgents de la ciutat. En qualsevol cas, ara ja és "nostra" i cal veure què hi fem per tal que la ciutadania en pugui gaudir i la senti seva realment. Però altres masies per endreçar.

Ja fa deu anys l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix van adquirir Can Monmany, un gran edifici senyorial format per un conjunt d'edificacions i una parcel·la important de terreny. De moment s'està fent el possible per evitar que caigui a bocins i només de la part agrícola se'n treu algun profit.

I encara en tenim dues més dins del nucli urbà: Can Rabella a Can Mates i Can Canyameres, a Volpelleres les dues incloses en el Pla especial de protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat. Can Rabella té un pla de rehabilitació amb data de l'abril del 2019, amb la finalitat d'assegurar la seva conservació. Per Can Canyameres, es va fer un procés participatiu per la definició d'usos el 2021, que contempla la masia i la casa modernista. Es tracta d'un Pla Funcional on es defineixen els objectius i se'n detalla tot un programa d'activitats possibles.

De moment, que sapiguem, continua tancada i barrada, amb la companyia dels horts al seu voltant. Potser doncs el que ens falta no són edificis més o menys emblemàtics, ni idees més o menys brillants, sinó uns plans concrets del perquè els volem i com els volem o podem finançar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem