Notable als serveis socials

'Potser haver treballat per una cosa que en diem universalitzar serveix perquè els drets es garanteixen de forma activa, mai passiva'

En el darrer baròmetre d'opinió, es demanava als veïns, entre altres coses, que posessin nota a diversos serveis municipals i d'altres administracions de la gestió de la pandèmia i la postpandèmia. L'Ajuntament com a administració més propera, treu la millor nota i d'entre tots els serveis municipals, els serveis socials augmenten un 0,7 fins a enfilar-se a la millor qualificació amb un 7,6.

Segurament això té molts motius, alguns dels quals són l'esforç per a donar a conèixer un servei massa temps invisibilitzat i l'esforç per a fer arribar la garantia dels Drets Socials a totes les cases. Potser haver treballat per una cosa que en diem universalitzar serveix perquè els drets es garanteixen de forma activa, mai passiva. D'altres motius seran de ben segur, que moltes persones hauran fet ús aquests mesos de les línies, ajuts i programes existents o iniciats recentment. Segurament, el Punt d'Atenció al lloguer, els ajuts als casals d'estiu o les targetes moneder han arribat com pluja fina en una ciutat que està fent una inversió social inèdita fins al moment i que en recollirà els fruits en un futur.

Però el motiu més poderós, n'estic convençuda, és l'entrega i professionalitat de l'equip de serveis socials, de tot l'àmbit de Drets Socials. Treballadores, educadores, informadores, administratius i administratives i tècnics estan acomplint amb l'augment d'atenció de tot i alhora implementant millores en els reptes que tenim al davant. No vull fer un text naïf de com és de vocacional la professió i que bé i que quina sort, elles ja ho saben i també estan cansades, com imagino, els sanitaris i els feiners que els diguin que bé.

Una gratitud més efectiva, segurament, passaria per més reconeixement material, però també social a la seva feina. Per això crec que aquesta nota és valuosa, dona aquest reconeixement a un àmbit que ha sigut menystingut pel fet de treballar amb la inclusió social. Per vosaltres doncs, enhorabona. Seguim treballant per a fer un Sant Cugat de tots i totes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem