Notícia de l’any sobre la capa d’ozó

L’estiu és una època en què moltes notícies passen desapercebudes

Potser aquesta també, però el que us explico és la notícia més important de l’any relacionada amb la contaminació i una de les més importants de les darreres dècades.

El forat sobre l’atmosfera de l’Antàrtida s’ha reduït en més de 4 milions de quilòmetres quadrats des de l’any 2000, segons una investigació publicada aquest dijous a la revista Science.

La destrucció de l’ozó és un dels majors problemes per al medi ambient i, per primera vegada, la indústria, la ciència i la unió entre països han aconseguit reduir-lo.

L’escalfament global i el Canvi Climàtic és un altre tema ben diferent i que continua empitjorant.

Dir-vos que les partícules dels esprais i els productes de neteja han estat els grans culpables de la desaparició de l’ozó a l’atmosfera fins que, el 1987, la majoria de nacions del món van signar un protocol a Mont-real (Canadà) per prohibir de manera conjunta l’ús de productes que continguessin les partícules nocives, els anomenats clorofluorocarbonis (CFC).

Susan Solomon, investigadora de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), lidera l’equip científic ha dit: “Ara podem estar segurs que el que hem fet ha posat al planeta en el camí de la recuperació”.

Una millora que es produeix gràcies a la desaparició dels clorofluorocarbonis, utilitzats en els aerosols, aïllants tèrmics, productes de neteja...

L’estudi confirma que la reducció del forat es deu a la disminució del clor a l’atmosfera. Això augura que la recuperació es mantindrà i el forat s’anirà fent cada vegada més petit, tot i que la investigadora preveu que el forat no desapareixerà fins d’aquí a diverses dècades.

TEMPERATURES i PLUGES
Sant Cugat / JUNY 2016

DIA     MÀXIMA    MÍNIMA     PLUGES

 27              28º                19º                 -
 28              29º                17º                 -
 29              30º                21º                 -
 30              29º                20º                 -
  1               31º                19º                 -
  2               30º                18º                 -
  3               27º                20º                 -

 
Comentaris

Destaquem