Un nou cicle per a guanyar

"Sempre deia l'estimat Arcadi Oliveres, estem governats per delinqüents amb guants blancs, i té tota la raó"

"Jo cada cop sóc més d'esquerres", sentia l'altre dia en una conversa aliena al mig del carrer. I no m'estranya, d'uns anys ençà cal aquesta ratificació ideològica davant la reculada generalitzada dels principis de l'esquerra. A sobre, l'epidèmia ha tret les vergonyes d'un sistema de govern basat en el campi qui pugui: si et pots pagar un test d'antígens millor per tu, no et pots moure del pis on vius, però si tens una segona residència farem els ulls grossos. Treballa, però si pel que sigui la teva empresa s'ensuma que no farà tants beneficis, el teu acomiadament els sortirà pràcticament gratuït, ja veurem si et pots jubilar i quan et posis malalt el sistema de salut que t'ha de cuidar haurà patit tantes retallades que estaràs a la mercè de l'atzar i la vocació dels professionals.

El capitalisme és un desori pandèmic, les polítiques tèbies en són còmplices, l'esquerra es fa amb polítiques d'esquerres, no dient que ho ets. Centrar l'economia perquè tothom treballi, posar al centre els drets socials, però també els polítics, posar línies vermelles a la indecència que està significant els desnonaments que patim dia sí dia també, no permetre que els de sempre s'hi enriqueixin pornogràficament.

Banca pública, farmacèutica pública, parc d'habitatges, democràcia autotutelada. Sempre deia l'estimat Arcadi Oliveres, estem governats per delinqüents amb guants blancs, i té tota la raó, només caldrà veure on van destinats i a canvi de què els Fons Europeus. Cal guanyar, encetar un nou cicle polític valent i determinat. Per a què tenim totes les nostres vides per a guanyar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem