Objectes antics

'Tant si són llibres com mobles o articles menuts, una vegada que els hem rentat la cara, tenen vida pròpia i es fan veure com protagonistes que són de l'espai a on els ubiquem'

Sempre m'han agradat les antiguitats, passejar per Mercantic un matí tranquil, que ja és dir, és una experiència molt agradable. Hi podem trobar de tot, des de mobles a uns preus prohibitius a petites peces més assequibles per totes les butxaques. A l'entrada i a tot el seu vol, hi trobarem tauletes farcides d'objectes de tota mena; hi ha vaixelles a mitges, jocs de cafè que no en donaries ni un duro, gots de colors i transparents, petites figuretes de porcellana, joguines que són més velles que antigues, quadres de pintors aficionats amb colors que fan mal als ulls i podrien seguir, però del que no hi ha dubte és que és un món fascinant. En cada andròmina petita o gran s'amaguen diverses vides que n'han gaudit en el seu moment.

El món dels antiquaris arriba a diferents modalitats. En les paradetes que troben pels carrers, plenes d'estris varis, si hi passegem la mirada tranquil·la i ens parem per abastar tot el que veu, ens podem sorprendre de com s'amaguen el bell mig del rebuig, petits tresors, empolsegats i vells, però que tant si són llibres com mobles o articles menuts, una vegada que els hem rentat la cara, tenen vida pròpia i es fan veure com protagonistes que són de l'espai a on els ubiquem.

De fet, no són poques les coses que he trobat en aquests mercadets i com també les que he recuperat del carrer i que després d'una capeta de pintura o un drap de llana amb oli pels mobles, llueixen a casa meva, deixant bocabadats a tots els escèptics de les troballes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem